Powered By Blogger

Sider

mandag 7. juni 2010




KJØKKENHAGE I EN FEI

Har du ikke sådd noe som helst i kjøkkenhagen, er håpet allikevel ikke ute for deg som drømmer om egendyrkede grønnsaker. Flere salatsorter og reddiker vokser så raskt at du kan så dem nå.

I tillegg kan du supplere med innkjøpte tomatplanter, krydderurter og andre grønnsaker fra ditt lokale gartneri. Da gjenstår det bare å overtale andre familiemedlemmer til å bruke et par timer i hagen, og prepareringen av jorda går i en fei.

Så kan du plante de nyinnkjøpte grønnsakene, og så sirlige rader med reddiker og salat. Pass på å holde jorda fuktig når du har sådd, og tynne småplantene i henhold til anvisningene.

Kjøkkenhagen
Tynn sådde grønnsaker og fortsett med å så. Sådde du reddiker i mai, er det fint å så en ny ladning nå i juni, det samme gjelder plukksalat.

På denne måten sikrer du en kontinuerlig forsyning av friske grønnsaker senere.

Tomatenes sideskudd bør knipes (gjelder ikke alle sorter) og gis store nok potter hvis du ikke kan plante dem ut i hagen.

Pass på å gi nok vann og tilstrekkelig næring.

Du kan få kjøpt tomatplanter hos gartnerier og planteskoler hvis du ikke sådde selv.

Brennesle tar du vare på og lager miljøvennlig gjødslevann av.


ÅÅÅ, tror jeg skal lage meg en liten kjøkkenhage til helgen ja, hva er bedre enn friske grønnsaker rett fra hagen :D
Noen som vet om jeg kan så agurk og tomat rett i jorda når jeg ikke har noe drivhus? Hva er sannsynligheten for at de vil vokse og gro?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar